top of page

14 OKTOBER 2023  PARADE

STEFAAN DEGAND - HET GEVOLG 

1 parade.jpg

PETER VERHELST, veel gelauwerd auteur van poëzie, romans, novelles, theaterteksten, scripts en boeken 'voor jonge lezers', schrijft samen met en uit de Hartenspelers van HETGEVOLG een nieuwe theatertekst.

STEFAAN DEGAND speelt samen met de Hartenspelers in dit indrukwekkende verhaal over geschenken die de wereld 1 millimeter mooier maken.

In deze rare, hebzuchtige, kwade, egoïstische tijden. Stel je voor. We hebben een stoet van kwetsbare mensen. Eén voor één bieden ze de wereld een geschenk aan. Iets waarvan ze overtuigd zijn dat de wereld er beter van wordt. Misschien is het een lied. Misschien een verhaaltje. Misschien een voorwerp dat ze hebben gekregen van hun vader. Of iets wat ze meegebracht hebben van hun vaderland. Maakt niet uit wat. Maar het is dierbaar, heel dierbaar. En toch willen ze het afstaan, ze willen het ten geschenke geven. Misschien weten ze aan wie ze dat willen geven. Aan die ene persoon die ze dankbaar zijn. Die ene persoon die ze maar 1 keer hebben gezien maar die een onvergetelijke indruk liet. Die ene klootzak die hen voor het leven heeft getekend. Het kind dat ze verloren hebben. Die ene geliefde aan wie ze alleen maar met dat geschenk kunnen zeggen hoe graag ze die zien. Of misschien willen ze het aan de wereld geven. Aan de wereld van morgen.

 

Een parade van mensen met geschenken. Een podium vol geschenken. Waardoor de wereld misschien – maar misschien ook niet – 1 millimeter verschuift en 1 millimeter mooier wordt.

 HOE LAAT  20:00

 PRIJS NIET-LEDEN  18 EURO

 LEDEN  9 EURO

 ORGANISATIE   CC DE ABDIJ

LEDEN DIENEN OP VOORHAND EEN TOEGANGSKAART AF TE HALEN AAN DE BALIE VAN KUNSTACADEMIE GERAARDSBERGEN

 WAAR  ARJAANTHEATER

GEEN LID OF STEUNEND LID?

bottom of page