top of page

19 NOVEMBER 2023  TIERRA AZUL

LEÁN - APERITIEFCONCERT

5 lean.jpg

De Argentijnse dichteres Alfonsina Storni inspireert al decennialang uiteenlopende artiesten en is het onderwerp van de klassieker ‘Alfonsina y el Mar’, een nummer dat al op Pangea, het eerste album van Leán aanwezig was.

Ging de groep toen nog als trio door het leven, dan hebben Silke Clarysse (klassieke gitaar), Gielis Cautaers (percussie) en Otto Kint (contrabas) zich nu versterkt met Vanesa Diaz Gil (zang, sax) & Quinten de Craecker (trombone).

Voor de nieuwe plaat ‘Tierra Azul’ gaat Leán resoluut voor eigen composities met de poëzie van Storni als vertrekpunt. Al in de jaren 20 van de vorige eeuw raakte deze feministe nog altijd actuele thema’s als depressie, alleenstaande moeders & seksualiteit aan.

Bij het schrijven van de muziek botsten ze op de limieten van het vertaalproces. Dit inspireerde een radicaal andere aanpak: het beluisteren van voordrachten van de teksten van Storni door Spaanstaligen en dus het analyseren van cadans, ritme en tonaliteit van die voordrachten. Daarna ging de band, met de Spaanse Vanesa Diaz Gil, aan de slag om die latente emoties nog explicieter te maken door de teksten zelf te analyseren.

Het resultaat is een meerlagige ervaring bestaande uit eigen composities, gegrond in het ritme en de tonaliteit van de teksten van Storni.

Silke Clarysse: klassieke gitaar
Gielis Cautaers: percussie
Otto Kint: contrabas
Vanesa Diaz Gil: zang
Quinten de Craecker: trombone

 HOE LAAT  10:30

 PRIJS NIET-LEDEN  12 EURO

 LEDEN  GRATIS

 ORGANISATIE   KUNSTKRAK

LEDEN DIENEN OP VOORHAND EEN TOEGANGSKAART AF TE HALEN AAN DE BALIE VAN KUNSTACADEMIE GERAARDSBERGEN

 WAAR   KUNSTACADEMIE GERAARDSBERGEN

GEEN LID OF STEUNEND LID?

bottom of page