top of page

15 DECEMBER 2022  MOUCHETTE

ARNE SIERENS

Mouchette 15 december.webp

Mouchette en Arsène wankelen door de wereld.

Zij moet als meiske van 14 voor haar jonge zusje zorgen en het huishouden van haar zieke moeder bestieren. Hij is platzak, kwaad en verloren omdat zijn vrouw niets meer van zich heeft laten horen.

Wanneer het komt tot een ontmoeting, ontstaat ongewild een vreemde samenhorigheid waaraan ze zich allebei vastklampen. Mouchette verstrikt zich in leugens en uitvluchten. Argeloos blijft hij vertellen over zijn beslommeringen.Arsène komt te weten dat ze droomt van het schoolfeest waar ze flamenco zal dansen in een echt spaans kleed.

Geen onschuldig stuk maar eentje dat wel altijd enorme bijval heeft gekend bij pers, publiek en vooral ook jongeren.Mouchette veroverde in 1990 binnen- en buitenlandse podia en zette Sierens als auteur op de kaart. De tekst werd in 1990 bekroond met de Nederlands-Vlaamse Toneelschrijfprijs en de SABAM-prijs. In 1991 werd Sierens 3de laureaat van de Europese Toneelschrijfprijs: “De opeenvolging van momentopnamen, deze mengeling van gevoelens en gevoeligheden, verleent aan het stuk een zeldzame directheid en kernachtigheid”.

Tekst : Arne Sierens

Met : Anemone Valcke, Wouter Bruneel, Myrddin De Cauter, Jean-Yves Evrard

Muziek : Myrddin De Cauter en Jean-Yves Evrard

Decor : Guido Vrolix

Regie : Arne Sierens

Productie : Arne Sierens i.s.m. Viva la Vida

 HOE LAAT  20:00

 PRIJS NIET-LEDEN  20 EURO

 LEDEN  10 EURO

 ORGANISATIE   CC DE ABDIJ

LEDEN DIENEN OP VOORHAND EEN TOEGANGSKAART AF TE HALEN AAN DE BALIE VAN KUNSTACADEMIE GERAARDSBERGEN

 WAAR  ARJAANTHEATER GERAARDSBERGEN

GEEN LID OF STEUNEND LID?

bottom of page