13 DECEMBER 2019  KEUKENPRAAT

PIANOTRIO DONDER

Het pianotrio Donder mogen we zonder schroom toevoegen aan het lijstje van potten brekende Belgische jazzbands als De Beren Gieren, SCHNTZL en Steiger. Hun ingetogen debuutalbum ‘Still’ bewees in al zijn eenvoud dat dit trio een grandioos talent herbergt en kreeg verschillende lovende recensies vanuit de Verenigde Staten en Europa.

In oktober 2017 namen ze deel aan de STORM! Contest – een concours voor jonge (jazz)groepen georganiseerd door Kunstencentrum KAAP, JazzLab Series en Jazzmozaïek – en kaapten er op magistrale wijze de hoofdprijs weg.

In de jury zetelde schoon volk als KLARA-presentatrice Lies Steppe en muzikant en producer Koen Gisen. Die lieten zich volgende woorden ontvallen over hun glansprestatie: “Donder blonk uit in samenspel, de cohesie in de groep, de opbouw van de set en het gebruik van de stilte” “Fantasierijk, moedig en van veel lef getuigend.”

Amper een paar maand later brachten ze in eigen beheer hun tweede plaat ‘Donder’ uit, waarbij het trio werd uitgebreid met de Deense saxofonist Lars Greve.

 

Vandaag keren ze terug naar de intimiteit van het trio en bewijzen met hun derde album ‘Keukenpraat’ (W.E.R.F.157) dat ze klaar zijn om helemaal door te breken. In tien tracks weet het drietal de luisteraar onder te dompelen in een melancholisch bad, waarbij ‘less is more’ het credo is. Geen overdaad aan solistisch geweld, geen overbodige franjes, maar uit gepuurde composities waarbij elke noot zorgvuldig is uitgekozen om het groter gemeenschappelijk doel te dienen.

 HOE LAAT  20:00

 PRIJS NIET-LEDEN  12 EURO

 MET ABONNEMENT  6 EURO

 ORGANISATIE   CC DE ABDIJ

 WAAR  KOETSHUIS

GEEN LID OF STEUNEND LID?

2014-2020 © KUNSTKRAK