30 OKTOBER 2021  DE VIJFDE VAN LUDO

LA VOLTA / FRANK FOCKETYN, EVGENIA BRENDES

‘De Vijfde van Ludo’ is een voorstelling geïnspireerd door Ludwig van Beethoven, over onvervulde dromen en doof zijn voor elkaar. De toeschouwer wordt meegesleurd in de emotionele rollercoaster van twee eenzame mensen op zoek naar een klein beetje liefde en geluk in een keiharde wereld die nooit naar hen luistert.

Deze muzikale dramedie vol menselijk gestuntel en donkere humor belooft ook wat troost: ‘Want Ludo, wij hebben altijd nog de muziek!’.

‘Meneer? Ik ga even door uw papieren, goed? Van Beethoven? Cool zeg… is dat niet die van die muziek?!’

Die van die muziek… daar gaan we weer. Al van kindsbeen af hangt de schaduw van z’n gevierde oudovergrootoom over Ludo. Ludwig van - de grote Duitse componist. Een naam die deuren opent zou je denken. Achterachterachterkleinneef Ludo is echter een mislukte, verslagen man. Hoe vriendelijk de über-positieve verpleegster Stacey hem ook bejegent, Ludo reageert niet. Een leven genegeerd is hij niet van plan nu mee te werken. En al zeker niet met zo’n schelle emoe als Steesieweesie. Patiënt en verzorgster lijken elkaars volstrekte tegenpolen. Maar Ludo zal de confrontatie met zijn verleden móeten aangaan wil hij krijgen waar hij zo naar verlangt: rust.           

 

Concept: Ralph Broos | Tekst en regie: Thomas Janssens | Muziek: Ludwig van Beethoven

Composities: Robert Groslot | Spel: Evgenia Brendes, Frank Focketyn en jongetje

Accordeon: Philippe Thuriot | Productie: La Volta

 HOE LAAT  20:00

 PRIJS NIET-LEDEN  18 EURO

 LEDEN  9 EURO

 ORGANISATIE   CC DE ABDIJ

LEDEN DIENEN OP VOORHAND EEN TOEGANGSKAART AF TE HALEN AAN DE BALIE VAN KUNSTACADEMIE GERAARDSBERGEN

 WAAR  ARJAANTHEATER GERAARDSBERGEN

GEEN LID OF STEUNEND LID?

De vijfde van ludo.jpeg